Maatwerk kost extra tijd

"Wanneer kunnen jullie de zitbanken leveren?", is een veelgestelde vraag. Enthousiast over de gesprekken die zijn gevoerd met de eindklant op uni, school of in een zorginstelling nemen klanten vaak eerst contact met ons op. Hierdoor is met-redelijk-veel-zekerheid vast te stellen wanneer de dubbele treinbanken, de ADX ziteilanden en/of hockers afgeleverd kunnen worden. Vaak doen we dit ook zelf en rijdt onze maatwerkspecialist naar het afleveradres. Het zelf leveren van (een grote hoeveelheid) zitbanken op locatie inclusief plaatsing en het ontdoen van het inpakmateriaal , noemen we inhuizen. Ook kan het voorkomen dat we ter plaatse een voetensteun aan een hoge plint van treinbanken moeten bevestigen. 

Hoe komt het dat de ene levering na 6 werkweken plaatsvindt en de andere pas na 8?

Dit heeft meestal met meerdere factoren te maken. Ten eerste neemt de hoeveelheid maatwerk orders enorm toe. Uiteraard zijn wij daar heel blij mee! Dit betekent echter wel dat we steeds vaker van de standaard productieprocedure moeten afwijken.

Eigenlijk begint het maatwerktraject bij de verwerking uw aanvraag ("kunnen jullie dergelijke zitbanken leveren?") en de daaropvolgende offerte die u van ons ontvangt. Hierin gaan we zoveel als mogelijk uit van de door u gewenste aanpassingen aan onze standaardproducten. De mogelijkheden zijn dus bijna eindeloos.

Vervolgens is onze vormgeefster (van Studio Davant) ook erg belangrijk, aangezien zij de ingediende offerte kan voorzien van een tekening met de door u gewenste uitvoering van zitbanken.Tegelijkertijd hebben onze productiemensen daar ook weer baat bij en wordt op basis van de tekening een technische variant gemaakt. Hierin is bijv. goed te zien hoe de bank er van binnen uitziet. U kunt zich voorstellen dat het aanvraagtraject vaak minder lang duurt dan het maken van zowel het binnenwerk (dit noemen wij de romp) als het buitenwerk (bekleding, plint, pootjes, voetenstang, wandcontactdoos, usb plug 'n play). 

davant-blog_maatwerk_rompenmakerij_werkplek_voorbereiding_custom_made_adx_ziteiland_peanut

Maatwerk is handwerk

Standaardbanken leveren wij dus sneller dan custom made zitbanken (maatwerk); alhoewel een en ander ook afhankelijk is van de levering van het bekledingsmateriaal. Over het algemeen hebben wij veel op voorraad liggen en de meeste bekledingsmaterialen als Stamskin Top, Vyva Fabrics Boltaflex, Panaz, Camira of Kvadrat worden normaal gesproken binnen een week geleverd. 

Hoe uw order uitgewerkt en verwerkt wordt zie u in dit filmpje "Davantwerk in uitvoering"

davant_blog_maatwerk_atelier_verwerking_bekledingsmateriaal

Deel dit blogbericht via: