Treinbank wordt tiener

Ja, je leest het goed; eindelijk een tiener die ons de afgelopen jaren ook op het goede spoor heeft gehouden. De treinbank is er in allerlei maten en kleuren, voorzien van effen bekledingsmateriaal of Polycolour Extreme print. Voor de speciale, feestelijke 10 jarige treinbankversie anno 2019 kozen wij unaniem voor de zgn. Rembrandtprint. Een echte Hollandse meester, niet waar?

Vanaf het begin

  • Lees mee hoe wij begonnen zijn met treinbanken te produceren

Van noord naar zuid en van oost naar west (en zelfs naar Duitsland), via onze klanten bezorgt Ferdi wekelijks een aantal treinbanken op locatie. Dat kan een school zijn, maar er zijn zelfs klanten die de uitdaging aangaan om de treinbanken in de etalage van hun showroom te plaatsen. In een kantine van een sportclub komt het comfort van het zitten op een treinbank goed van pas.

  • Hoe is de treinbank opgebouwd waardoor het zitcomfort gewaarborgd blijft?

Het binnenwerk van de treinbank bestaat o.a. uit panelen die uit 18mm watervast verlijmd multiplex zijn gezaagd. Deze laagjes zorgen voor de robuustheid van het binnenwerk van de bank; de basis dus. De lengte van de bank bepaalt de lengte van de beuken latten tussen die panelen, waarvan er meestal 3 van in de romp van de treinbank worden vastgeschoten; twee aan de zijkanten en een in het midden van de bank.

De volgende stap is het plaatsen van de strip waar de nosag veren in vastgezet worden. Deze veren zorgen ervoor dat de zitting van de treinbank in zijn oorspronkelijke bolling blijft staan en dus bijdraagt aan de comfortabele zit. Dat was met het eerste exemplaar wel anders. Kijk mee hoe de allereerste treinbank er van binnen uitziet.

  • Al 10 jaar oud, maar nog steeds razend populair

De treinbank is er in verschillende variaties; met of zonder zijpaneel, in dubbele uitvoering waarbij er aan beide kanten plaats genomen kan worden of zelfs in twee verschillende kleuren bekledingsmateriaal. Aan het huidige design hebben we inmiddels het een en ander aangepast, zodat er een compleet nieuw ontwerp is ontstaan. Deze bank wijkt in vele opzichten van de treinbank af en hebben we daarom Cosy Sofa genoemd. Heeft u de verschillen al ontdekt?

 

davant_blog_treinbank_10jaar_vanafhetbegin

Op tienertoer met de treinbank

Wat zou u doen als u nù uw 10e verjaardag zou mogen vieren? 10 Jaar is een hele leeftijd; je behoort niet meer tot de jonkies, maar mag er juist zelf op uit gaan; liefst zonder je ouders. Voor het eerst met je vriendje naar de stad of alleen op reis met de NS trein naar oma. Daarom bedachten wij het volgende:

Wíj gaan er een treinbank feestje van maken! Uiteraard doen we dat niet alleen in Nieuwkuijk, maar juist op allerlei locaties waar we onze treinbanken (gaan) plaatsen. Dus wellicht komen we u dáár dan tegen; kunnen we meteen vragen of u vindt dat de feestelijke uitstraling van de treinbank overeenkomt met het zitcomfort. Doet u mee?

Op 1 april a.s. was het eindelijk zover dat we ons DAVANT treinbank feestje gevierd hebben. Op diverse social mediakanalen besteedden we daar met korte filmpjes aandacht aan en laten we wekelijks treinbanken in onze posts voorbij komen. Op de grote dag zelf, 1 april 2019 (écht geen grap...) hebben we in Nieuwkuijk het startsein gegeven van de treinbankcampagne "Op tienertoer met de treinbank". Gedurende het jaar zult u via social media (zie buttons) onze treinbank tienertoer kunnen volgen. Vergeet niet om u voor de nieuwsbrief in te schrijven; zo blijft ook ú op de hoogte van onze activiteiten en mist u uw trein niet.

 

davant_blog_treinbank_10jaar_tienertoer

Deel dit blogbericht via: