Blog 1: FSC -Een duurzame DAVANT bank

De bestelling is geplaatst en de DAVANT banken zijn op tijd geleverd. Ook de eindklant is tevreden over het resultaat of het nu in de aula van een scholengemeenschap staat, in een binnentuin van een kantooromgeving of de ontvangstruimte in een zorginstelling siert. Vast staat dat de gebruikers de komende jaren kunnen genieten van het zitcomfort van het meubilair!

DAVANT zitbanken bestaan uit multiplex

Zoals u weet bestaat het binnenwerk van alle DAVANT zitbanken uit 18 mm watervast verlijmd multiplex. Dit materiaal zorgt mede voor de sterke constructie van elk type loungebank, fauteuil of hocker en garandeert een zeer lange gebruiksperiode van de zitbanken. Desondanks is het hout... en hout is schaars.Wij erkennen een verantwoord gebruik en dito inzet van dit natuurlijke materiaal.

davant-multiplex-rompenmakerij-18mm-watervast-verlijmd

DAVANT met FSC certificaat

Het verbruik van hout in het binnenwerk van onze zitbanken is een feit. Met de schaarste van dit natuurlijke materiaal in het achterhoofd vinden wij dat wij daar een verantwoordelijkheid in moeten nemen. Dit heeft geresulteerd in het behalen van het FSC certificaat. In een volgend blogbericht  gaan we dieper in op het belang van het FSC certificaat voor u als dealer.

davant-handtekening-fscgecertificeerd-geslaagd

FSC certificaat

Na een uitgebreide procedure en intensieve voorbereidingen volgde de officiële audit voor het FSC certificaat. Op 20 april 2018 kregen we het verlossende bericht dat we met 0 fouten zijn geslaagd voor de audit! 

We zijn er erg trots op!

Het officiële certificaat ontvingen we eind mei 2018. Het certificaatnummer treft u op al onze documenten van de FSC order aan, d.w.z. op de orderbevestiging, de factuur en de afleverbon.


 

davant-fsccertificaat-skh-chainofcustody-groupetrinitebv-certificaatnummer

Welke DAVANT zitbanken bevatten het FSC keurmerk?

Een gloednieuw type Davant zitbank: De Beta loungebank is standaard voorzien van materiaal met het FSC keurmerk. Ook het heavydutyfurniture als de ADX loungebank, het ADX ziteiland en de ADX Active zijn met het FSC keurmerk te bestellen.

De veelzijdige hockers eveneens (met uitzondering van de Bobbie/ Robbie serie en de curved hockers).

 

 

 

 

davant-betaloungebank-fsckeurmerk-projectfoto-multiplex-plint15cm

Productieproces DAVANT zitbank met FSC keurmerk

In het filmpje onderaan ziet u hoe de eerste Beta order met FSC keurmerk gestoffeerd wordt. Het houten binnenwerk, dat wij de romp noemen is in de rompenmakerij gezaagd en in elkaar gezet. Vervolgens wordt deze houten romp ingeschuimd, waarna de meubelhoes eroverheen getrokken en vastgezet wordt. Dit noemen wij 'stofferen'.

De onderkant van elke DAVANT zitbank wordt standaard afgewerkt met (zwart) doek, zodat het binnenwerk niet meer zichtbaar is.

davant betaloungebank fsckeurmerk stoffeerderij bankstofferen

Deel dit blogbericht via: