Het HOU(D/T) niet op

Sinds 2017 leek er geen eind te komen aan de uitbreiding van het DAVANT team. In het atelier kwamen we mensen te kort. Ook in de rompenmakerij waren extra handjes noodzakelijk en voor het werk van de binnendienst kwamen er steeds meer mensen bij. Voornamelijk om de hoeveelheid maatwerk orders in te voeren, daar producttekeningen van te maken, de planning van de productie te coördineren, het transport ervan te regelen en de export op poten te zetten. Zowel naar Duitsland als naar Denemarken. Waarbij we opmerken dat we sinds 2017/2018  een importeur in Duitsland hebben en we het andere plan bij wijze van spreken zó uit de cloud kunnen uploaden.

 

  • Mede door uw enthousiasme voor onze producten werd de vraag naar de uitvoering ervan steeds groter en voordat we er erg in hadden was de omvang van het team tijdens de zomer- en eindejaarspiek flink uitgedijt, maar waren we in de tussenliggende perioden met dat grote team heel vaak werk aan het ‘creëren’. Anders gezegd: voor ons was het eind zoek. Door eigen keus bleken we op een afslag te ZITTEN die ons verder afbracht van waar we naartoe willen.
  • De terugweg namen we begin 2019. Van vele teamleden hebben we afscheid genomen door aan onze wettelijke verplichtingen te voldoen. Terwijl we in 2018 nog met meer dan 20 personen aan het werk waren, was die hoeveelheid eind 2020 geslonken naar 5.
  • In een periode van een kleine twee jaar zijn we bij onszelf te rade gegaan. “Wat willen we en hoe gaan we dit organiseren?” Achter de schermen zijn we op zoek gegaan naar meubelproductiebedrijven in de omgeving. Al gauw maakten we afspraken, gingen ernaartoe, bespraken onze gedachten over wederzijdse samenwerking en concludeerden dat deze werkwijze vanaf het begin al de onze was.
  • Gestoffeerde meubels maken is nl. een vak. Niet iedereen kan dat. Wij zijn in de gelukkige positie dat we stoffeerpartners hebben gevonden die onze collectie gestoffeerde meubels op eenzelfde manier produceren als wij dat ooit in Nieuwkuijk hebben gedaan. Dit begeleidingsproces kostte ons veel tijd en energie. Over de kosten ervan zullen we u verder niet vermoeien, want we kiezen er voor om onze zegeningen te blijven tellen.
  • Staan alle machines dan stil in Nieuwkuijk? Zeer zeker niet. De lege werkplekken zijn gevuld. Sinds januari 2021 verhuren we die aan een tweetal zelfstandigen, die zowel voor ons als voor andere opdrachtgevers aan het werk zijn.

 

En de productie van gestoffeerd meubilair? Die vindt ook in de omgeving plaats en wordt wekelijks meer dan 2 keer door ons bezocht. Niet alleen omdat we de orders kunnen controleren, maar ook om alle benodigde materialen toe te leveren, zoals bekledingsstoffen en pootjes. Een van de DAVANT telgen is als supply chain medewerker verantwoordelijk voor de voorbereiding en het bespreken van de planningen op de diverse locaties. Wij koesteren deze werkwijze, omdat het niet alleen voor ons een win-win situatie oplevert, maar vooral in samenwerking met onze stoffeerpartners zorgt voor een focus op datgene wat we graag doen. En dat is in ons geval: bereid zijn om kennis te delen, van betekenis zijn voor elkaar en erkennen dat je niet alles zelf kunt. Het houdt gewoon niet op. Kijk hier naar het filmpje over de 'onderliggende laag'.

Deel dit blogbericht via: