Bladert u al online door de catalogus? Wat er aan voor af ging

Begin 2019 was onze laatste beursdeelname aan “Facilitair” waarna Marco een paar weken later zelf nog de IMM Cologne (Die Internationale Einrichtingsmesse in Keulen) wilde bezoeken. Met een lijst aan mogelijk interessante leveranciers gingen we op pad. Niet vermoedend dat we een maand later door Pedro en Marissa in hun bedrijf Freixotel nabij Porto zouden worden uitgenodigd voor een nadere kennismaking met hun producten.

Ons enthousiasme daarna nam alleen nog maar toe

dus deed Marco bij thuiskomst een bestelling van diverse banken, stoelen en tafels. Nu bekend onder de naam AddProducts by DAVANT. Ook fotomateriaal kregen we toegestuurd, evenals catalogi, prijslijsten en andere samples. Meteen zagen we al voordelen voor u m.n. in het toepassen van bekledingsmaterialen in zowel DAVANT zitbanken in combinatie met gestoffeerde AddProducts stoelen, fauteuils en banken

davant_blog_catalogus_addproducts_bydavant_freixotel

Structuur in de bankenbende

Zowel intern als extern hebben Marco en Martha vanaf het eerste kwartaal van 2019 t/m eind 2020 veel zaken anders geregeld waarover u in een eerder blog al uitgebreid hebt kunnen lezen. Kort gezegd: we zijn terug bij af met véél minder mensen (lees: eindelijk toekomen aan werk dat je leuk vindt) en betrouwbare samenwerkingspartners binnen een straal van max. 45km van Nieuwkuijk.

davant_blog_catalogus_bankenbende_creating_custom_comfort

Verschillende van onze stoffeerpartners zoals wij hen noemen,

produceren ook hun eigen collectie, waarvan we een aantal banken en fauteuils hebben opgenomen. Met andere woorden: met de AddProducts by DAVANT bieden we u een aantal toevoegingen aan die zeer interessant kunnen zijn bij uw werkzaamheden, zowel als adviseur of gebruiker van projectmeubilair. Klik hier om de collectie te bekijken.

davant_blog_catalogus_addproducts_bydavant_fauteuil_treinzit_kantinestoel

Een plaatje zegt meer dan duizend woorden

De volgende stap was om alle banken, fauteuils, stoelen en tafels in de juiste maatvoering en (het liefst) in de nieuwste bekledingsmaterialen te laten maken. Vervolgens maakte Marco afspraken voor een fotoshoot in Nieuwkuijk en in de fotostudio van NoPoint, zodat we de beschikking hebben over hoge resolutie afbeeldingen van het gekozen projectmeubilair. Het liefst wilden we sfeerfoto’s laten maken in ons eigen pand, zodat u ook daar gebruik van kunt maken op het moment dat u anderen wilt laten zien welke banken u voor de kantine, aula of entree van een zorginstelling in gedachten heeft. Gebruik daar de downloadpagina voor. Kijk hier.

davant_blog_catalogus_kantine_kleurrijk_projectmeubilair_hoekbank_addproducts_bydavant_freixotel

Projectmeubilair én praatjes

Met gebruikmaking van Indesign heeft Martha een opzet laten maken voor de catalogus waarbij ze voortdurend in het achterhoofd hield om die voor u zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Zodat u er dagelijks met plezier mee aan de slag gaat.

 • Vele tientallen brainstormsessies later -met evenzoveel geprinte proefversies- hadden we in het laatste kwartaal de zgn. definitieve versie klaar. Althans, dat dachten we. Want na een opmerking van Jeroen over een slordige fout van Marco en Martha (ja, ook bankenbende-leden leren dagelijks) hadden we uiteindelijk een prachtboek. Is het geen pláátje? Bekijk hier de catalogus.
davant_blog_catalogus_projectmeubilair_collectie

Help! Een online catalogus...?

Sommigen van u zullen fervent voorstander zijn van het gebruik van een papieren versie, terwijl anderen het gemak van de online catalogus zullen waarderen. Aangezien iedereen expert is in het doorbladeren van een gedrukt exemplaar, kreeg Martha het idee om u in dit blog te informeren over het gebruik online. Voornamelijk omdat veel klanten die ze aan de lijn heeft niet of nauwelijks op de hoogte zijn van het gemak van dit zgn. flipbook. Vooral hoe eenvoudig het is om op het scherm van uw desktop van de ene naar de andere pagina te switchen. Verder kunt u gemakkelijk de productspecificaties, garantie en afleverlevels opzoeken. Met één muisklik.

Klik. Voor. Klik.

Volg hier het stappenplan en ontdek de online catalogus als ‘flipbook’

 1. Ga naar de homepage
 2. Klik op catalogus
 3. Vul gebruikersnaam en wachtwoord in. Heeft u die niet? Vraag die hier bij ons aan.
 4. Met behulp van de muis scrolt u omlaag.
 5. In het witte tekstvlak Onder “Catalogus” staat een korte uitleg.
 6. In het lichtgrijze vlak ziet u bovenaan twee cirkels. De linker dient om terug te gaan naar de inhoudsopgave en met de rechter kunt u de catalogus als pdf downloaden
 7. Scroll verder omlaag, beweeg de muis logischerwijs alsof u de pagina om wilt slaan (in dit geval is dat rechts onderaan) en klik.
 8. U bent op de inhoudsopgave beland.
 9. In de kolommen op deze pagina kunt u de collecties kunt bekijken.
 10. Voor uw gemak: de bankenhockers en fauteuils staan op alfabetische volgorde gerangschikt.
 11. Gebruik uw muis om de pagina te vergroten/ verkleinen.
 12. Selecteer een AddProducts/ DAVANT product en met één klik belandt u op de betreffende pagina.
 13. D.m.v. de grijze cirkel links bovenaan keert u weer terug naar de inhoudsopgave.

Van bovenstaande toelichting maakt Martha binnenkort een gloednieuwe video.

DAVANT MeterWeter. Een extraatje.

Voor liefhebbers van de ADX Lounge, ADX Active, Beta en treinbank: Heeft u snel een prijs nodig voor een van bovenstaande banken? Bent u Marco’s mailadres kwijt of ZIT u zich af te vragen om toch nog wat treinbanken extra in de kantine neer te zetten? Gebruik dan de MeterWeter. Zodra u bent online bent ingelogd ziet u in gele letters “Gebruik de DAVANT MeterWeter staan. Met één klik gaat u door een keuzemenu van type bank, breedte- en hoogtemaat, bekledingsmateriaal (uni- of multicolour) en voilà de brutoprijs rolt eruit. Bekijk hier hoe u zelf de brutoprijs berekent.

davant_blog_meter_weter_maatwerk_diy_projectmeubilair_

Blijf op de hoogte

 • We hopen dat we u nog meer wegwijs hebben gemaakt in de specificaties van de verschillende zitbanken. Laat het ons a.u.b. weten als u iets mist. We staan u graag te woord. Gedurende het jaar ZITTEN we niet stil om u zoveel mogelijk nieuws te laten zien voor het jaar erop. Welk type projectmeubilair zou u daar graag in terug zien? Waar heeft uw klant op school behoefte aan bij het inrichten van een leerplein of aula? Is er wellicht meer aandacht voor afgescheiden zithoekjes met huiselijke banken, zowel voor jong als oud? Om op de hoogte te blijven van onze dagelijkse ‘scrum’activiteiten op het gebied van projectmeubilair en productontwikkeling kunt u onze socials bekijken.
 • Op Instagram, LinkedIn, YouTube en Facebook plaatsen we regelmatig updates.
 • Of volg ons op Pinterest.
 • Inschrijven voor meer maatwerk tips doet u hier. Zorg dat u niks mist van ons kleurrijk en maatwerk interieurinrichtingsmeubilair.
davant_blog_projectmeubilair_transport_davanttrailer

Deel dit blogbericht via: