Wat je vóóraf over de bank op KDV Mannetje Maan had willen weten

In het wekelijks overleg

was het al eerder ter sprake gekomen. Meerdere leidsters kampen er mee. Het overgrote deel beschouwt het als een toevluchtsoord. Een rustmoment gedurende de dag. Even een boekje lezen met wat kleintjes. Een kleine Uk z’n fles geven. Een ouder apart nemen om uitleg te vragen over het speelgedrag van zijn/ haar kind. Hoe moet je het je toegewijde team van leidsters vertellen? Dat het dit jaar geen prioriteit heeft? Dat samen lezen of een gesprekje voeren ook op losse kussens kan? Terwijl jij hen jùist gestimuleerd hebt om altijd op de bank plaats te nemen tijdens dergelijke activiteiten.

davant_blog_kinderdagverblijf_banken_inruilactie

Binnenkijken bij KDV Mannetje Maan:

Je stapt van je fiets en vervolgt je gebruikelijke gang naar de stalling. Op het plein van het kindcentrum is het stil. Zoals elke dag geniet je van dit rustmoment. Ook ligt de drukte van kinderen die met hun ouders binnenkomen, af en aan lopen en een korte overdracht doen, nog ver weg. Toch zijn je gedachten niet bij het openen van de deur.

davant_blog_kinderdagverblijf_leidster_dreumes

Vervolgens ontdek je dat de schade groter is dan je dacht

Op de automatische stand zet je het alarm af, opent de klapdeuren en stapt de hal binnen. Voor je er erg in hebt, lig je op de vloer. Snel schiet door je hoofd dat je de stagiaire nog beter had moeten instrueren om al het klim- en klautermateriaal aan de kant te zetten. Het lukt je gelukkig om zonder al te veel moeite overeind te komen. Met je hand reik je naar het lichtknopje. Nu je er met je neus bovenop ligt, ontdek je dat die goeie ouwe voorlees- en voedingsbank er van dichtbij nog slechter aan toe is dan je had gedacht.

davant_blog_2zitsbank_inruilactie_kdv

Is het dan nu echt tijd voor iets nieuws?

gaat het door je hoofd. Het lijkt als de dag van gisteren dat je ‘m van het oude KDV meenam naar de nieuwe locatie. Als een vanzelfsprekend, bijna onzichtbaar, maar wezenlijk onderdeel van je werkomgeving. “Jammer van die gaten in de zitting”, mompel je. Tegelijkertijd besef je dat de veiligheid van de kinderen prioriteit heeft. En oooh! Die vlekken! Het lijken er steeds meer te worden…

davant_blog_inruilactie_banken_2zits_interieur_kinderdagverblijf

Je staat vast te springen om een gloednieuw exemplaar

De kinderen verdienen alle aandacht. Dat staat als een paal boven water. Of je nu wel of geen leidinggevende functie bekleedt, je bent begaan met de kinderen van jouw groep. Je geniet van de momenten die er waren en vast en zeker weer zullen komen als je plaatsneemt op je 2zitsbank. Tja. Dus nu?

davant_blog_inruilactie_gebruikte_bank_kinderdagverblijf

Waarom je jouw oude bank juist NIET aan de wilgen moet hangen

  • Kan jouw fauteuil, 2, 3 of meerzitsbank het zonlicht niet meer verdragen?
  • Is het met de buitenkant en/of de binnenkant zo erg gesteld dat de kids er bijna doorheen dreigen te vallen?
  • Kunnen ze er tijdens het voorlezen niet meer comfortabel (en veilig) op zitten als voorheen?
davant_blog_inruilactie_bank_kinderopvang

Dan is het tijd. De hoogste tijd

davant_blog_inruilactie_banken_kinderdagverblijf_interieur

Zie jij het ZITTEN?

Bel ons. Mailen mag ook. Geef ons door dat je wanhopig op zoek bent naar een oplossing voor het bankentekort (of overschot!) op jouw geliefde kinderdagverblijf. Laat deze kans je niet ontnemen om er voor te zorgen dat de kinderen weer een vertrouwde voorleesbank hebben waar ze zelf op kunnen klauteren. Om bij of naast jou op plaats te nemen.  

Bij twijfel?

Informeer vrijblijvend. Via info@davant.nl. DM ons desnoods via Insta. Stuur een message op Facebook of plaats een noodkreet op ons LinkedIn account. Zelfs bellen vinden we niet achterhaald:  +31 (0)85 047 16 04. Onze medewerkers leggen het je graag uit of ‘captain’ van de bankenbende Marco snelt je met genoegen te hulp.

davant_blog_duurzaam_flexibel_maatwerk_projectmeubilair_bedrijfspand_contact

We reageren het liefst nog dezelfde dag

Hoef JIJ je niet onnodig zorgen te maken. En blijft er kostbare tijd over voor datgene dat je je áltijd voorneemt. Aandacht geven aan het allerleukste -soms bewerkelijke- maar immer vrolijke, kleine dartelvolk.

davant_blog_inruilactie_interieur_kinderopvang_2zitsbank

Deel het lopend duursaam vuurtje

Spread the news. Licht vrienden, kennissen, familie, buren en buitenlui in. Zodat ook zij op de hoogte zijn van dit vrolijke bankennieuws. Zonder rente. Bij de Bende.

davant_blog_banken_inruilactie_kinderopvang_kinderdagverblijf

Jouw intensief gebruikte voorlees- en voedingsbank is geld waard

Zit liever op rozen. Regel een comfortabel plaatsje voor je hummels. Doe mee aan de DAVANTASTISCHE banken inruilactie. 

davant_blog_kinderopvang_2zitsbank_inruilactie_duurzaam_flexibel_kleurrijk_maatwerk_projectmeubilair

Bekijk de video

Deel dit blogbericht via: