Wat je vóóraf over de bank op KDV Mannetje Maan had willen weten

In het wekelijks overleg

was het al eerder ter sprake gekomen. Meerdere leidsters kampen er mee. Het overgrote deel beschouwt het als een toevluchtsoord. Een rustmoment gedurende de dag. Even een boekje lezen met wat kleintjes. Een kleine Uk z’n fles geven. Een ouder apart nemen om uitleg te vragen over het speelgedrag van zijn/ haar kind. Hoe moet je het je toegewijde team van leidsters vertellen? Dat het dit jaar geen prioriteit heeft? Dat samen lezen of een gesprekje voeren ook op losse kussens kan?

  • Terwijl jij hen juist gestimuleerd hebt om altijd op de bank plaats te nemen tijdens dergelijke activiteiten.
davant_blog_kinderdagverblijf_banken_inruilactie

Binnenkijken bij KDV Mannetje Maan:

Je stapt van je fiets en vervolgt je gebruikelijke gang naar de stalling. Op het plein van het kindcentrum is het stil. Zoals elke dag geniet je van dit rustmoment. Ook ligt de drukte van kinderen die met hun ouders binnenkomen, af en aan lopen en een korte overdracht doen, nog ver weg. Toch zijn je gedachten niet bij het openen van de deur.

davant_blog_kinderdagverblijf_leidster_dreumes

Vervolgens ontdek je dat de schade groter is dan je dacht.

Op de automatische stand zet je het alarm af, opent de klapdeuren en stapt de hal binnen. Voor je er erg in hebt, lig je op de vloer. Snel schiet door je hoofd dat je de stagiaire nog beter had moeten instrueren om al het klim- en klautermateriaal aan de kant te zetten. Het lukt je gelukkig om zonder al te veel moeite overeind te komen. Met je hand reik je naar het lichtknopje.

  • Nu je er met je neus bovenop ligt, ontdek je dat die goeie ouwe voorlees- en voedingsbank er van dichtbij slechter aan toe is dan je gedacht had. Is het dus nu écht tijd voor iets nieuws?
davant_blog_2zitsbank_inruilactie_kdv

...

gaat het door je hoofd. Het lijkt als de dag van gisteren dat je ‘m van het oude KDV meenam naar de nieuwe locatie. Als een vanzelfsprekend, bijna onzichtbaar, maar wezenlijk onderdeel van je werkomgeving. “Jammer van die gaten in de zitting”, mompel je. Tegelijkertijd besef je dat de veiligheid van de kinderen prioriteit is. En oooh! Die vlekken! Het lijken er steeds meer te worden…

davant_blog_inruilactie_banken_2zits_interieur_kinderdagverblijf

Sta je te springen om een gloednieuw exemplaar?

De kinderen verdienen alle aandacht. Dat staat als een paal boven water. Of je nu wel of geen leidinggevende functie bekleedt, je bent begaan met de kinderen van jouw groep. Je geniet van de momenten die er waren en vast en zeker weer zullen komen als je plaatsneemt op je 2zitsbank. Tja. Dus nu?

davant_blog_inruilactie_gebruikte_bank_kinderdagverblijf

Waarom je jouw oude bank juist NIET aan de wilgen moet hangen

  • Kan jouw fauteuil, 2, 3 of meerzitsbank het zonlicht niet meer verdragen?
  • Is het met de buitenkant en/of de binnenkant zo erg gesteld dat de kids er bijna doorheen dreigen te vallen?
  • Kunnen ze er tijdens het voorlezen niet meer comfortabel (en veilig) op zitten als voorheen?
davant_blog_inruilactie_bank_kinderopvang

Dan is het tijd. De hoogste tijd.

davant_blog_inruilactie_banken_kinderdagverblijf_interieur

Zie jij het ZITTEN?

Bel ons. Mailen mag ook. Geef ons door dat je wanhopig op zoek bent naar een oplossing voor het bankentekort (of overschot!) op jouw geliefde kinderdagverblijf. Laat deze kans je niet ontnemen om er voor te zorgen dat de kinderen weer een vertrouwde voorleesbank hebben waar ze zelf op kunnen klauteren. Om bij, op of naast jou op plaats te nemen.  

Bij twijfel? Informeer vrijblijvend

Via info@davant.nl. DM ons desnoods via Insta. Stuur een message op Facebook of plaats een noodkreet op ons LinkedIn account. Zelfs bellen vinden we niet erg:  +31 (0)73 643 21 04. Onze ‘leider’ himself (Marco genaamd) snelt je dolgraag te hulp.

davant_blog_contact_inruilactie_banken

We reageren het liefst nog dezelfde dag

Hoef JIJ je niet onnodig zorgen te maken. En blijft er kostbare tijd over voor datgene dat je je áltijd voorneemt. Aandacht geven aan het allerleukste -soms bewerkelijke- maar immer vrolijke, kleine dartelvolk.

davant_blog_inruilactie_interieur_kinderopvang_2zitsbank

Help ook jouw collega's de winter door!

Spread the news. Licht vrienden, kennissen, familie, buren en buitenlui in. Zodat ook zij op de hoogte zijn van dit vrolijke bankennieuws. Zonder rente. Van DAVANT

davant_blog_banken_inruilactie_kinderopvang_kinderdagverblijf

Jouw intensief gebruikte voorlees- en voedingsbank is geld waard!

Zit liever op rozen. Regel een comfortabel plaatsje voor je hummels. Doe mee aan de DAVANTASTISCHE banken inruilactie

davant_blog_contact_adres_inruilactie_banken

Deel dit blogbericht via: