Blog 3: FSC - Een duurzaam traject bij Davant

Hart voor hout:

In FSC blog 1 en 2 heeft u kunnen lezen waarom wij kiezen voor duurzame materialen in het binnenwerk van verschillende Davant banken (en hockers). We zijn er erg trots op dat wij na een uitgebreide procedure geslaagd zijn voor de FSC audit. Dit houdt in dat wij FSC gecertificeerde banken leveren waarvan met zekerheid te achterhalen is uit welk duurzaam beheerd bos het gebruikte hout afkomstig is.

Het zgn. COC nummer -ook wel Chain of Custody genoemd- treft u aan op alle Davant FSC documenten, zoals de orderbevestiging, de factuur en de afleverbon.

Met als doel om het hele traject tussen het bos en de eindgebruiker 100% traceerbaar te maken. In het filmpje hieronder legt onze kwaliteitsmanager dit nog eens helder uit.

Tijd voor kwaliteit

Een van de Davant mensen die zich intensief met uw FSC order bezighoudt is Jeroen. Als kwaliteitsmanager is hij verantwoordelijk en bevoegd om te voldoen aan de Chain of Custody eisen van FSC en zorgt hij ook voor de inkoop van FSC hout.

Bij de levering van dit hout registreert hij het Chain of Custody nummer op zowel de afleverbon als op het geleverde materiaal.

De pallet met een inhoud van 55 platen FSC 18mm multiplex wordt op een aparte plek in de werkplaats van de rompenmakerij gezet. De volumecontrole wordt door Jeroen gecheckt, zodat er altijd voldoende FSC voorraad voorhanden is.

davant-betaloungebank-fsckeurmerk-zaaglijst-tekenwerk-binnenkantromp

Duurzaam Davant overleg

Jaarlijks en bij het begin van een FSC project organiseert Jeroen een Davant briefing met alle medewerkers die betrokken zijn bij de uitvoer van de FSC Chain of Custody waarbij de relevante registraties en controle momenten worden doorgenomen. Tijdens dit overleg zullen nieuwe medewerkers een toegespitste instructie krijgen. 

Van deze bijeenkomsten wordt een registratie gemaakt waarin ten minste de inhoud van de besproken onderwerpen en een presentielijst zijn opgenomen. Deze registratie leggen we voor minimaal 5 jaar vast en bevat o.a. FSC procedures en de verschillende versies, registraties van trainingen, FSC materiaalbalansen of klachten.

davant-betazitbanken-met-hoeken-weststrate-plint-in-camira-blazer

Service zoals u van ons gewend bent

Het kan voorkomen dat er ondanks de zorgvuldige FSC procedure toch klachten zijn over de geleverde FSC order. In dit geval neemt u direct contact met ons op, zodat wij uw klacht die betrekking heeft op de naleving van de eisen die van toepassing zijn op de scope van het CoC-certificaat adequaat in behandeling zullen nemen.

Dat betekent dat wij u z.s.m. maar zeker binnen twee weken nadat de klacht is ontvangen laten weten dat wij de klacht hebben ontvangen en dat wij binnen drie maanden de klacht onderzoeken en voorgestelde acties zullen uitvoeren. Alle betrokkenen worden hiervan op de hoogte gesteld.

davant-fsckeurmerk-betaloungebank-zitting-multiplex-rompenmakerij

Deel dit blogbericht via: