Welke zitbanken zijn uitstekend geschikt voor op school, bijv. in de aula?

Ook voor deze jongere doelgroep geldt dat zij tijdens pauzemomenten vaak bij elkaar willen zitten. Op school is de kans groter dat er meerdere keren en intensiever gebruik wordt gemaakt van de zitbanken. De jongens en meiden zitten niet alleen, maar hangen, liggen en chillen erop. M.a.w. het zitcomfort is ook voor hen belangrijk, maar het samenkomen met je ‘squad’ is prioriteit. Het liefst doe je dat met zoveel mogelijk tegelijk op één plek. Dat betekent dat deze zitbanken dus aan hun eisen moeten voldoen:

 1. de zitbanken moeten sterk, maar toch licht genoeg zijn om van de plaats te kunnen zetten (i.v.m. schoonmaak).
 2. Je moet er met zovéél mogelijk tegelijk op kunnen zitten.
 3. Het zitcomfort telt voor deze leeftijd evengoed; de jongens en meisjes maken er echter vnl. tijdens de pauzes gebruik van.
 4. De mogelijkheid om het bekledingsmateriaal van de zitbanken schoon te maken.
 5. de ‘looks’ van het meubilair moet het liefst zo goed mogelijk aansluiten bij de leef- en belevingswereld van de scholieren/ studenten.

Hoe komt het dat de zitbanken uit de ADX collection goed op school toegepast kunnen worden?

 • Het binnenwerk (=de houten romp) van dit type banken bestaat volledig uit 18mm watervast verlijmd multiplex, dat zeer sterk is.
 • Oók op de rugleuningen kunnen de kinderen zitten
 • De tussenruimte tussen rugleuning en zitting is tot het minimum beperkt; er bestaat dus absoluut geen mogelijkheid er vuil tussen te stoppen
 • De zitbanken zijn gemakkelijk te verzetten bij het vrijmaken van de aula.
 • De flexibele maatvoering en uitvoering van de banken.
 • De mogelijkheid om op locatie eventuele reparaties aan de bank uit te voeren.

Op de foto's krijgt u een impressie van de ADX loungebank-opstellingen die een groot aantal DAVANT dealers gerealiseerd heeft, o.a. Boerhof Projectinrichters, Wuestman, Gispen en MVKantoor.

Na bovenstaande uitleg twijfelt u wellicht over het verschil tussen de ADX loungebank en de treinbank. Het antwoord is kort maar krachtig: adviseer uw school om zitbanken in te zetten waar de leerlingen er het langst plezier van zullen hebben. Dus: sterke ADX collection banken kunt u het beste inzetten als ‘heavyduty furniture’, d.w.z. de zitbanken moeten tegen een stootje kunnen. Aan de andere kant kunt u zelfs treinbanken voor leerlingen adviseren, zoals u bijv. ook op de foto’s kunt zien. Gerealiseerd door: Heutink en MV Kantoor