Welke zitbanken zijn uitstekend geschikt voor op school, bijv. in de aula?

Ook voor deze jongere doelgroep geldt dat zij tijdens pauzemomenten vaak bij elkaar willen zitten. Op school is de kans groter dat er meerdere keren en intensiever gebruik wordt gemaakt van de zitbanken. De jongens en meiden zitten niet alleen, maar hangen, liggen en chillen erop. M.a.w. het zitcomfort is ook voor hen belangrijk, maar het samenkomen met je ‘squad’ is prioriteit. Het liefst doe je dat met zoveel mogelijk tegelijk op één plek. Dat betekent dat deze zitbanken dus aan hun eisen moeten voldoen:

 1. de zitbanken moeten sterk, maar toch licht genoeg zijn om van de plaats te kunnen zetten (i.v.m. schoonmaak)
 2. Je moet er met zoveel mogelijk tegelijk op kunnen zitten
 3. Het zitcomfort telt voor deze leeftijd evengoed, ondanks dat de jongens en meisjes er hoofdzakelijk tijdens de pauzes gebruik van maken
 4. De mogelijkheid om het bekledingsmateriaal van de zitbanken schoon te maken.
 5. de looks van de banken moeten het liefst zo goed mogelijk aansluiten bij de leef- en belevingswereld van de scholieren/ studenten.

 

Hoe komt het dat de zitbanken uit de ADX collectie goed op school toegepast kunnen worden??

 

 • Het binnenwerk (=de houten romp) van dit type banken bestaat volledig uit 18mm watervast verlijmd multiplex, dat zeer sterk is.
 • Oók op de rugleuningen kunnen de kinderen zitten
 • De tussenruimte tussen rugleuning en zitting is tot het minimum beperkt; er bestaat dus absoluut geen mogelijkheid er vuil tussen te stoppen
 • Met twee personen verzet je de banken om de aula vrij te maken 
 • De flexibele maatvoering en uitvoering van de banken
 • De mogelijkheid om op locatie reparaties aan de bank uit te voeren.

 

 

Op de foto's krijg je een impressie van de manieren waarop collega inrichters de maatwerk ADX loungebanken in projecten toepassen.

 

Nóg meer te weten komen? Lees hier verder.